Business coaching

Coaching voor ondernemers

Als ondernemer heb je veel petten op. Naast bezig zijn met je product en/of dienstverlening lijkt het wel of je een miljoen andere zaken in de gaten moet houden. Personeel, financiën, innovatie, marketing, de website, drukwerk, huisvesting, onderhoud etc. Teveel om op te noemen en soms ook om bij te houden. Logisch dat je ook wel eens wat hulp kunt gebruiken. Als ondernemer kun je oplossen, dat zit in je bloed. Vaak ontbreekt het je aan tijd of focus om eens goed te reflecteren wat je wilt. Hoe zorg je ervoor dat je toch scherp blijft en inspeelt op wat nodig is? Business coaching kan je veel inzichten geven en weer de boost zijn voor een nieuwe aanpak. Belangrijk is hoe fijn jij het als ondernemer hebt.

Duidelijkheid, Richting en Focus

Veranderingen volgen elkaar op in sneltreinvaart en het loopt soms anders dan gedacht. In de waan van de dag kom je niet toe aan even stil staan hoe je verder wilt. Een business coach helpt je te achterhalen wat er echt toe doet voor jou. Welke verlangens heb je die je in je ondernemerschap wilt ervaren of weer terug wilt vinden? Welke doelen maken je gelukkig?
Als je weer weet wat die doelen zijn, kun je weer overzichtelijke stappen zetten om je (lange termijn) einddoelen te gaan bereiken. Met een plan van aanpak kun je weer jouw richting vinden en focus krijgen op wat er nodig is om zaken in daadkracht om te zetten. Natuurlijk is er continuïteit nodig en een goede dosis doorzettingsvermogen. Je coacht helpt je de stappen te borgen zodat ze werkelijk uitgevoerd worden en niet alleen op papier staan. Als coach vertel ik je waar potentie ligt en in overleg met elkaar kijk je vooral ook naar wat haalbaar is. De kennis en expertise van je coach helpt je bij in de spiegel kijken en resultaten boeken.

Ervaringen met 4changes

Onderwerpen in Business coaching:

Als je aan andere onderwerpen denkt geef dit dan gerust aan. Je business coach heeft een actief netwerk om naar door te verwijzen als dat nodig is. Denk aan een notaris, accountmanager, accountant, tekstschrijver, of webdesigner.

Persoonlijke ontwikkeling en Teamontwikkeling

Als je als ondernemer personeelsleden in dienst hebt, vertegenwoordigen zij ook jouw bedrijf en wil je natuurlijk dat ze jouw visitekaartje zijn. Hoe ontwikkelen deze personeelsleden zich? Wat doe je daar zelf aan? Durf je ze goed te vertrouwen en kun je aan ze delegeren zodat je zelf voldoende ruimte hebt je bedrijf te runnen? Je team versterken is als ondernemer, vaak ook jouw taak, tenzij je iemand naast je hebt die dit voor je doet. Dan nog zul je er vaak een mate van controle op willen hebben. Medewerkers willen een mate van betrokkenheid en eigen verantwoording. Motiveren en ontwikkelen van je team zorgt in het verlengde voor ontwikkelen van je bedrijf. Ik help als business coach met hoe je een team of teams versterkt met o.a. doelen bereiken, goede communicatie en samenwerking.

Business coach als sparringspartner

Als je een steun in de rug of sparringpartner kunt gebruiken is business coaching opstarten een goede set. Je begint altijd met een kennismaking/intake gesprek. Als coach help ik je goed duidelijk te krijgen wat het exact is waar je verandering in wilt. Daarna gaan we werken aan concreet maken van de te zetten stappen. Jarenlange ervaring van mij als jou coach en diverse goede opleidingen zorgen voor de kennis die nodig is. Coachingsessies duren ongeveer twee uur.

Snel contact met je coach

Vele ondernemers gingen je inmiddels voor. Heb je behoefte aan een vrijblijvend gesprek om alle mogelijkheden van business coaching te bespreken? Vul dan onderstaand contactformulier in en ik neem direct contact met je op.