Coaching voor ondernemers

Coaching voor ZZP-ers en ondernemers

Als ondernemer heb je veel petten op. Naast bezig zijn met je product en/of dienstverlening lijkt het wel of je een miljoen andere zaken in de gaten moet houden. Personeel, financiën, innovatie, marketing, de website, huisvesting, etc. Teveel om op te noemen en soms ook om bij te houden. Logisch dat je ook wel eens wat hulp kunt gebruiken

Als ondernemer kun je oplossen, dat zit in je bloed. Vaak ontbreekt het je aan tijd of focus om eens goed te reflecteren wat je wilt. Hoe zorg je ervoor dat je toch scherp blijft en inspeelt op wat nodig is? Coaching kan je veel inzichten geven en weer de boost zijn voor een nieuwe aanpak. Belangrijk is hoe fijn jij het als ondernemer hebt.

Duidelijkheid, Richting en Focus

Veranderingen volgen elkaar op in sneltreinvaart en het loopt soms anders dan gedacht. In de waan van de dag kom je niet altijd toe aan even stil staan hoe je verder wilt. Je coach helpt je te achterhalen wat er echt toe doet voor jou. Welke verlangens heb je die je in je ondernemerschap wilt ervaren of weer terug wilt vinden? Welke doelen maken je gelukkig en waar word je weer blij van?

Als je weer weet wat je doelen zijn, kun je weer overzichtelijke stappen zetten om ze te gaan bereiken. Met een plan van aanpak kun je weer richting vinden en focus krijgen op wat er nodig is om zaken in daadkracht om te zetten. Natuurlijk is er continuïteit nodig en een goede dosis doorzettingsvermogen. Je coacht helpt de stappen te borgen zodat ze werkelijk uitgevoerd worden en niet alleen op papier staan. Als coach vertel ik je waar potentie ligt en kijk jij naar wat haalbaar is. 

Ervaringen met 4changes

Onderwerpen in coaching voor ondernemers:

Als je aan andere onderwerpen denkt geef dit dan gerust aan. 

Ontwikkeling van jezelf en het team

Als je als ondernemer werknemers in dienst hebt, vertegenwoordigen zij ook het bedrijf en wil je natuurlijk dat ze jouw visitekaartje zijn. Hoe ontwikkelen zij zich? Wat doe je daar zelf aan? Durf je ze goed te vertrouwen en kun je aan ze delegeren zodat je zelf voldoende ruimte hebt je bedrijf te runnen? Je team versterken is als ondernemer vaak ook jouw taak, tenzij je iemand naast je hebt die dit voor je doet. Dan nog zul je er vaak een bepaalde mate van controle over willen hebben. Medewerkers willen graag betrokkenheid en eigen verantwoording. Motiveren en ontwikkelen van je team zorgt in het verlengde voor ontwikkelen van je bedrijf. Ik help als coach met hoe je een team of teams versterkt met o.a. doelen bereiken, werkplezier vergroten en stress verminderen waar nodig.

Coach als sparringspartner

Als je een steun in de rug of sparringpartner kunt gebruiken is coaching starten een goede set. Je begint altijd met een kennismaking/intake gesprek. Als coach help ik je duidelijk te krijgen wat het exact is waar je verandering in wilt. Daarna gaan we werken aan concreet maken van de te zetten stappen. Jarenlange ervaring van mij als coach en diverse goede opleidingen zorgen voor de kennis die nodig is. Coachingsessies duren ongeveer twee uur.