In grotere organisaties met meerdere teams is het mogelijk trainingen in company te verzorgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit zijn doorgaans geen teamtrainingen omdat deelnemers aan deze trainingen wel uit de eigen organisatie komen maar uit verschillende teams. De onderstaande trainingen zijn een indicatie van de mogelijkheden.
Wil je meer weten over de inhoud neem dan even contact op. Combinaties van trainingen of een andere insteek is altijd mogelijk.
Is het wel eens lastig om goed en doelgericht te communiceren in jouw team of naar de klant? Herken je dat je weet wat je wilt zeggen, maar dat uiteindelijk je boodschap toch niet goed overkomt bij de ander? Dan is dit een ideale training. Gelukkig gaat er vaak veel goed maar helaas gaat communiceren niet altijd in elke situatie even makkelijk. Je kunt je vast wel een gesprek herinneren waarin het voor jou niet prettig verliep. Hoe meer je weet over jouw communicatie en over hoe die van anderen impact op je heeft, hoe beter. In de training “To the point communiceren” leer je o.a. het volgende:
Een goed slot van een gesprek met borging voor opvolging komt ook aan de orde. Na de training “To the point communiceren” ben je in staat je ideeën en voorstellen goed over te brengen. Je verhoogt daardoor jouw invloed naar collega’s, in de teamsamenwerking en naar de klant. Je kunt deze training ook volgen als teamtraining.
In organisaties is persoonlijke leiderschap een begrip dat veel aandacht krijgt. Er zijn boeken vol over geschreven. Je wilt autonomie en eigenaarschap voelen en laten zien. Dat doe je uit eigen beweging. Je organiseert je werkzaamheden zelf en je maakt afspraken en komt die na. Kortom je pakt de leiding over jezelf. In de training persoonlijk leiderschap werk je aan het vergroten van je persoonlijke leiding en ontwikkeling.
Onderwerpen in Persoonlijk Leiderschap:
Veel mensen klagen tegenwoordig dat ze een stuk minder gedaan krijgen dan vroeger.
Je kent het vast wel, je bent de hele dag druk bezig, maar je hebt het gevoel dat er niets uit je handen komt. Frustrerend en het geeft niet bepaald een gevoel van voldoening. We gaan meestal harder rennen om onze tijd efficiënter in te delen. Deze aanpak werkt tegenwoordig niet meer. Vandaag de dag gaat het om het kunnen managen van je focus. Wil je structureel meer gedaan krijgen en meer rust ervaren? Dan is de training persoonlijke effectiviteit wat voor jou.
In de training leer je hoe je controle krijgt over je eigen tijd, hoe je energie kunt besparen en veel productiever kunt zijn. Het is geen timemanagement training maar een nieuwe manier om door (psychologische) inzichten en tips je concentratie te verhogen, je focus te bewaren en je productiviteit te vergroten. Tijd die daardoor over blijft kun je voor ontspannen of extra werk inzetten gebruiken.
Het houden van sollicitatiegesprekken is als selecteur vaak leuk om te doen. Het brengt wel een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Hoe zorg je nu voor de juiste kandidaat op de juiste plek? Als het daarmee misgaat heeft het ook direct veel nare consequenties. In deze training leer je o.a. hoe je met een verrassende vraagstelling kandidaten echt leert kennen en hoe je met opdrachten laten uitvoeren veel inzicht krijgt. Je toets motivatie en past de Star-methodiek toe. Je oefent veel met verschillende technieken om erachter te komen wat bij jou past, en of de kandidaat bij jullie past. Jij bent in deze gesprekken het visitekaartje van je bedrijf. Goed kunnen beargumenteren waarom een kandidaat wel geschikt is en waarom niet is een onderdeel.
Het resultaat na de training:
95% van ons heeft een bepaalde mate van angst voor presenteren. Variërend van heel bang en niet meer kunnen slapen, tot gelukkig maar een klein beetje gezonde spanning. Een presentatie goed overbrengen en zorgen dat men onthoud wat je graag wilt is wat je leert in “Presteren in Presenteren”. Het kan gaan over jezelf presenteren of om het geven van een presentatie voor groepen (live of online). Het is fijn om dit hoe dan ook te kunnen doen op een manier die bij je past. Het doel is je prettig te voelen en niet meer dan die gezonde spanning te voelen. Je leert hoe je goed opbouwt, toehoorders geboeid meeneemt in je verhaal en ze tot actie kunt aanzetten. Onruststokers komen ook aan de orde. Goed presteren in presenteren dus, van een goede start, een sterk middenstuk, tot een krachtig slot.